From fashion classics, like knits, caps, scafs and socks (found all these lovely items at Tom Tailor, where you can also get a charming gift box to gift them in) to beauty bits (such as two Christmas sets of Afrodita Cosmetics, a divine perfume YSL Libre or an innovative sonic facial brush Eggo), and a 2020 planner (my this year’s favorite is from Lepa Afna) or homemade cookies – these are my this year’s Christmas gift ideas in photos!

View Post

Sejšeli poročno potovanje

Prepričana sem, da če v tem trenutku zapreš oči in poskušaš v spomin priklicati najbolj ikonične destinacije za poročno potovanje, se bodo Sejšeli z belimi peščenimi plažami in ikoničnimi granitnimi kamni ter tropskim zelenim okoljem znašli med njimi. Veljajo za luksuzno lokacijo, posledično eno najbogatejših držav v Afriki, ki jo poganja turizem. A kljub veliki turistični prepoznavnosti, plaže niso natrpane, kar je tudi prava posebnost Sejšelov, ki pa ima svojo ceno (s tem ciljam predvsem na finančni vložek, ki je potreben, da si privoščiš lepe in brezskrbne počitnice). V tej blog objavi razkrivam najine ugotovitve, raziskovanja in plan najinega poročnega potovanja, ki so nama ga pomagali organizirati v Nomago Travel.

Še nimata bookiranega poročnega potovanja?

Preberita mojo blog objavo »Kam na poročno potovanje?«, ki vama morda pomaga pri odločitvi, kam se odpraviti. Pokukata lahko tudi v ta katalog poročnih potovanj, ki na kratko predstavi nekaj najlepših destinacij. Do 1.12.2019 pa lahko sodelujeta še v nagradnem natečaju, ki ga organizirata Nomago Travel in Zaobljuba, in se potegujeta za darilni bon v vrednosti 400 €, ki ga lahko izkoristita za različne storitve v okviru poročnega potovanja (letalske karte, hotele, doživetja…). KLIK KLIK KLIK za več informacij!

Nazaj k Sejšelom… Od destinacije sva pričakovala veliko. Konec koncev je šlo za najino poročno potovanje in lahko rečem, da naju Sejšeli res niso razočarali. Po nekoliko bolj kislem začetku, ki naju je pozdravil z nekaj dežja, sva sicer kasneje videla še nekaj kapelj, a vseeno to ni zmotilo raziskovanja sanjskih plaž – sonca in morja res ni manjkalo. V dveh tednih sva obiskala 4 otoke – najpopularnejše tri (Mahe, Praslin in La Digue) ter manjši zasebni otok Desroches, nemalokrat sva se kopala na rajski peščeni plaži povsem sama, največkrat s seboj nisva vzela niti telefona. Zato morda v tej objavi manjka kakšna fotografija več, je pa zato »mentalnih« narejenih toliko več. Otoki naju niso navdušili le zaradi rajskih plaž, temveč tudi izredno prijetnih in odprtih ljudi, njihovega gostoljubja, skrbi za okolje in sočloveka.

Kje so Sejšeli?

Sejšeli (uradno Republika Sejšeli) so afriška otoška država v Indijskem oceanu, ki jo sestavlja 115 otokov, locirani 1.600km vzhodno od celinske Afrike (od Tanzanije oziroma Kenije) in severovzhodno od otoka Madagaskar. Predel je bil v zgodovini naseljen s strani arabskih pomorščakov, kasneje s strani britanskih kolonialistov in nato Francozov, prvi Evropejec v teh koncih pa je bil kdo drug kot slavni pomorščak Vasco da Gama, ki je tja priplul leta 1502. So prava kulturna mešanica in so prav zato tako zanimivi.

Glavni in največji otoki Sejšelov:

Mahé, Praslin, La Digue, Silhouette, Frigate, North Island

Jezik:

uradno angleščina in francoščina (kar nekaj domačinov govori tudi kreolsko)

Časovni pas:

UTC+4 (kar je super, saj časovna razlika s Slovenijo ni velika – 2 ali 3 ure, odvisno od termina potovanja)

Valuta:

Sejšelska rupija (15 SCR = 1 EUR, evre sprejemajo marsikje, je pa običajno konverzija nekoliko slabša)

Vreme na Sejšelih:

Z Janom sva se potepala že marsikje po svetu in lahko potrdiva, da sejšelskega zelenja ne premaga prav nič. Otoki so torej izjemno vlažni, dež otoke obišče pogosto (najpogosteje od novembra do februarja), temperature so v povprečju 27-30°C (praktično nikoli pa ne padejo pod 24°C).

Kdaj obiskati Sejšele?

Vremensko so Sejšeli idealni od meseca maja do oktobra (zasedenost hotelov je takrat zelo visoka, cene pa posledično še višje), več dežja lahko pričakujete od novembra do marca. Zaradi konstantnih temperatur so sicer primerna lokacija skozi celo leto.

Kako na Sejšele?

Zelo verjetno je tvoj prihod na Sejšele z mednarodnim letom na Victoria-Seychelles letališče, ki je okvirno 8 km oddaljeno od glavnega mesta Victoria. Nama so pri Nomago Travel poiskali precej idealne letalske karte – letela sva iz Ljubljane preko Istanbula direktno na Sejšele, celotna pot (s postankom vred) pa ni trajala več kot 13-15ur. Ugodne letalske povezave so tudi iz Benetk in Zagreba.

Kako se premikati po Sejšelih?

Midva sva za raziskovanje otoka Mahe in Praslin izbrala rent-a-car in se tako brezskrbno premikala po otokih. Najem je bil precej drag (40-45 € na dan), druge možnosti, ki sva jih imela pa so bile: taxi (zelo draga izbira), bus (cenovno zelo ugodna alternativa, a manj fleksibilna in na trenutke zaradi terena zelo neprijetna, a cena vožnje je nizka – 5 SCR), kolo (za Mahe in Praslin manj idealna možnost, zato pa toliko bolj za otok La Digue) in noge (te so bile jasno prav tako uporabljene pogosto). Na otoku La Digue sva kolesarila, prav tako na otoku Desroches (kjer sicer goste hotela Four Seasons prevažajo tudi z golf-avtomobili). Za prevoz med otokoma Mahe in Praslin sta možnosti dve – krajši let z Air Seychelles ali vožnja s hitrim čolnom Cat Cocos (cena je presenetljivo zelo podobna za obe varianti). S slednjim prideš tudi na otok La Digue. Dodatna letalska karta pa je potrebna še do otoka Desroches, ki ga od vseh tudi najbolj oddaljen.

Kako razporediti čas in lokacije na Sejšelih?

Vse je odvisno od tvojih želja, preferenc, kakšnih počitnic si dejansko želiš. Midva sva se odločila za razgiban potovalni plan, ki je zajemal 3 noči na otoku Mahe, 6 noči na otoku Praslin, 2 noči na otoku La Digue in 3 noči na otoku Desroches. Potovalni plan ni bil naporen, sva si pa želela prave kombinacije in ravnovesja med uživanjem na plažah ter raziskovanjem. Veliko dopustnikov se odloči za kombinacijo treh najpopularnejših otokov, spet drugi si izberejo le enega, kjer celoten dopust le uživajo pod (isto) palmo.

Hoteli na Sejšelih

Pri bookiranju hotelov imej v mislih, da so Sejšeli luksuzna destinacija. Posledično so cene nočitev (predvsem z ozirom na to, kaj za to ceno dobiš) visoke. Povprečna cena za nočitev za 2 osebi je 120 EUR, za 5* luksuz pa boste morali odšteti približno tisočaka na noč. Hotelov in apartmajev ni veliko, pogosto so precej zasedeni (predvsem v času glavne sezone), a ker so kapacitete majhne, gneče na plažah ni. Imej v mislih, da torej plačuješ v prvi vrsti luksuz uživanja na čudoviti peščeni plaži, kjer na levo in desno od sebe včasih ne vidiš niti ene osebe. Kot pa sem omenila, so cene z ozirom na to, kakšno nastanitev in storitev dobiš, visoke. Za 350 EUR na noč marsikje po svetu dobiš pravi in resnični luksuz, na Sejšelih je to cena za malo boljšo, a ne »bajno« nastanitev. Dve najini priporočili, s katerimi ne boste zgrešili, sta večja zasebna vila Coconut Climb na otoku Mahe in luksuzni 5* resort Four Seasons Seychelles na otoku Desroches.

Hrana na Sejšelih

Lokalna hrana je kreolska in je nekakšna mešanica afriške, britanske, francoske in indijske. Najpogostejši na menu-ju so curry-ji takšnih ali drugačnih oblik, veliko je riža, rib ter močnih začimb. Za moj okus hrani manjka raznolikost, ki pa jo rešuje dodatna ponudba klasičnih »evropskih« restavracij. V povprečju za obrok v restavraciji odšteješ 20-40 EUR, najcenejše lahko prideš čez v take-away-jih, kjer so cene nekje 4-7 EUR. Sama se štejem za veliko gurmanko in moram reči, da me je hrana na Sejšelih pustila hladno (iskreno se ne more primerjati s pravo mehiško ali tajsko, manjka ji predvsem raznolikosti in za moj okus predvsem zelenjave), me je pa toliko bolj zato navdušila luksuzna ponudba v hotelu Four Seasons na otoku Desroches (ampak to je tematika za drugo objavo).

V prihodnjih dneh boste na mojem blogu lahko prebrali krajše potovalne vodiče za vse 4 otoke, ki sva jih na Sejšelih obiskala. Sejšele bi sicer zagotovo priporočila kot idealno lokacijo za potovanje v dvoje, pa naj bo to poročno potovanje, praznovanje kakšne obletnice ali pa le luksuzni oddih, na katerem si želiš prste zariti v bel pesek, se spočiti pod palmo (ali takamako), raziskovati podvodni svet in zeleno tropsko notranjost otokov. Če tudi tebe mika ta destinacija, ti toplo priporočam, da se oglasiš pri Nomago Travel, kjer bodo poskrbeli, da bo tvoje potovanje še bolj brezskrbno (če pa se odpravljaš na poročno potovanje, pa ne porabi sodelovati v njihovem nagradnem natečaju TUKAJ, časa imaš le do 1. decembra 2019).

View Post

This is one of the questions that came up to us whilst planning our wedding. We are fortunate to have seen quite some of the world before. In the last few years, we have been exploring Mayan temples, enjoying the Caribbean sun in Mexico, enjoying rice plantations and Hindu temples in green Bali, exploring underwater Thailand, walking tens of kilometers in mysterious Jordan and visited quite a few European capitals and many more corners of the world together or individually. To be honest, choosing a honeymoon destination was quite a challenge for us.

Our honeymoon destination had to meet the following criteria:

1. Beautiful sea, sand, palm trees, and colorful underwater world
2. Sunny weather without much rain
3. A max 20-hour flight to get there
4. A location we haven’t visited yet – individually or together
5. The location should offer more than just perfect beaches

On one hand, we wanted a classic honeymoon, but on the other, we still wanted to keep our classic travel regime, which includes some exploration. We firstly dropped the location that has a rainy season during this time of the year. Some of them weren’t a good fit because they were a long flight away – we have 2 weeks and didn’t want to go any further from Bali. So we searched for the right amount of enjoyment, exploration, with a place where we could rest and recharge our body and soul. “If the location offers local tropical fruit, that’s even bigger plus”. We did some research already at home, and after a short conversation, we were sure that the…

….next location: Seychelles!

Seychelles is also one of the locations that Nomago Travel selected as an ideal location for a dream wedding trip in their online guide to honeymoon destinations. Of the 25 locations on the list (you can discover all of them HERE), Jan and I have been to quite a few and we can confirm that all of them are more than suitable for a honeymoon.

When to go on a honeymoon?

We decided to make the trip shortly after the wedding, but we needed to wait for all my documents to arrive as I changed my surname (or in my case adding Jan’s after mine). In Slovenia, the deadline for arranging new documents (passport, ID and driving license) is 30 days, 15 days the deadline only for the registration certificate. I also had some minor tasks managing my bank account, health insurance, etc. So we set to leave mid-October when all the documents are ready. This way the wedding memory will still be fresh but at the same time, just the right amount of time away to start another adventure.

When to go on your honeymoon is a matter of preference. I personally advise not to go later than one year after the wedding. The longer you procrastinate, the further the goal is sometimes. If I got married early in the summer, I would probably wait till fall for the honeymoon as we like to travel to warm places when it’s colder here in Slovenia. The decision always depends on the location itself-for example, you don’t visit Santorini in January. A good decision is also to travel at the season break (you may have a drop of rain more, but the prices are more affordable and it’s less crowded). Having this in mind, we visited Bali in October (we only had two rainy days but it lasted only for an hour or two), similar in Mexico in November, when the rainy season was just ending.

How to chose the perfect honeymoon location?

Here’s my advice: make a list of priorities (like ours above) and chat with your partner, friend or someone who’s visited half of the world, or just talk to a travel agent. We got great advice at Nomago Travel, they also found us cheaper and transferable airline tickets and took care of the cancellation risk (which we hope we won’t need). The flight to Seychelles and back is quite ideal, we depart from Ljubljana, which is so much easier for us. They also advised us on how to schedule time in the Seychelles, which island to visit, gave us some suggestions for trips and shared some useful tips. They certainly saved us quite some planning time and resolved many dilemmas.

These are my suggestions for your honeymoon destinations by month:

 • JANUARY – Thailand, Dubai, Abu Dhabi, Maldives, South Africa, Bahamas, Mexico, Cuba
 • FEBRUARY – Thailand, Dubai, Abu Dhabi, Maldives, South Africa, Bahamas, Mexico, Cuba
 • MARCH – Dubai, Abu Dhabi, Maldives, Vietnam, Bahamas, Mexico, Cuba
 • APRIL – Italy, New York, Dubai, Abu Dhabi, Maldives, Seychelles, Aruba, Vietnam, Cuba, Sri Lanka, Hawaii
 • MAY – Indonesia, Greece, Italy, New York, Seychelles, Aruba, Fiji, Namibia, Mauritius, Sri Lanka, Hawaii
 • JUNE – Indonesia, Greece, Italy, New York, Cote d’Azur, Aruba, Fiji, Namibia, Mauritius, Sri Lanka, Hawaii
 • JULY – Indonesia, Cote d’Azur, Aruba, Namibia, Iceland, Mauritius, Sri Lanka, Hawaii
 • AUGUST – Indonesia, Cote d’Azur, Aruba, Namibia, Iceland, Mauritius, Sri Lanka, Hawaii
 • SEPTEMBER – Indonesia, Greece, Italy, New York, Cote d’Azur, Fiji, Namibia, Mauritius, Vietnam, Sri Lanka, Hawaii
 • OCTOBER – Italy, New York, Seychelles, Fiji, Namibia, Mauritius, Vietnam, Hawaii
 • NOVEMBER – Thailand, Dubai, Abu Dhabi, Seychelles, Mauritius, South Africa, Vietnam
 • DECEMBER – Thailand, Dubai, Abu Dhabi, Maldives,, Mauritius, South Africa, Bahamas, Mexico, Cuba, all capitals with Christmas and New Years fairs

You can read more about locations in my older blog posts and see the full Nomago Travel honeymoon guide for a full overview. Jan and I are practically in the process of packing, but I hope you are already planning your next adventure! Whenever it’s a wedding trip or not, just enjoy!

View Post

The day before the wedding we drove to sunny Primorska. Our weekend couldn’t start any better. We were greeted by beautiful and warm weather as we checked into Mind Hotel Slovenija, where they served us some sparkling wine, strawberries and delicious macaroons from Café Central Portorož (I especially recommend trying the pistachio one!) – all arranged with flowers, embodying the hotel’s philosophy. And those views! Our junior suite was extremely spacious bedroom with balcony, a bathroom, an extra toilet and lounge area with stunning sea view. On Friday, we quickly visited our wedding location, where we met our wedding organizer Blažka (Infinity events) and later returned to Portorož for a beautiful sunset and later went to bed perfectly calm. Last night as a boyfriend and girlfriend…

Mind Hotel Slovenia offered us the perfect balance during our wedding weekend.

It would become clear why we chose Mind Hotel Slovenia in Portorož for our wedding night as soon as you would cross the threshold of a modern, luxurious hotel lobby. The hotel combines elements of the green Istrian landscape, blue Mediterranean and crystal reflections of the salt pans, not forgetting about the history and tradition, but at the same time introducing modern and contemporary elements, offering the visitors the perfect balance. It is a place where you can relax completely because they pamper all your senses there. We were woken up by the sun the next morning. The staff served us breakfast among the pine trees at TreeTop Restaurant. Although I didn’t think I would eat anything at first, the food quickly convinced me. I had in mind that “the bride must be eating well in the morning as she completely forgets about it during the day”. This way we started our preparations completely relaxed and we continued them each in our own room. Jan stayed in ours, I moved with my bridesmaids to my parents’ room, where the whole team – from cameramen, photographers, to makeup artists – were waiting for us. The next few hours felt like seconds and we were already on our way to our wedding location.

How did we spend our first night as husband and wife?

In the late evening (or better, in the morning) we returned to the hotel. Jan and I left half of our “wedding luggage” in the car, put the other half in our living room and jumped in the shower (together of course, this is one of our traditions we stick to at least a few times a week) and went to bed. Although we only slept for a few hours, we had a good rest, and we couldn’t miss the breakfast in the morning (it would be such a shame to do so). We were sorry we ran out of time to visit Terme Portorož. Their thermal water pools – Prehistoric sea, heated seawater pools – Sea Spa, seven wellness centers and seven different types of saunas will have to wait for us to return. If not earlier, for our first wedding anniversary.

Mind Hotel Slovenia is a true five-star luxury that combines traditional and modern elements, interweaving the Mediterranean and Istrian environment, providing superb service, relaxation and comfort in the right balance – which we really needed at our wedding weekend.

View Post

14/9/2019

photo: Lovro Rozina – LR Weddings
video: Daniel in Maruša Zamorano – The Wedding Tales
planning & organization: Infinity Events
makeup: Nina Boich – Nina Beautyna
hair: by me, accessories KK Bridal Jewellery
preparation location: Mind Hotel Slovenija, Portorož
wedding location: Kodarinov mlin
floral design: Sanjski šopek
wedding dress: Sanjska obleka – Randy Fenoli
wedding dress (for dance): TH&TH
wedding dress (for cake): Divine Atelier
bridesmaid dresses: TH&TH
wedding shoes: Bella Belle shoes
bridal & bridesmaids robes: Homebodii
garter: Mamie+James
wedding perfume: YSL Libre
groom’s suit: SENS
cuff blocks: Gift of Slovenian architecture – Vurnik
wedding rings: Zlatarna Sterle
wedding cakes & sweet corner: Torte Špela
music: B&B DJ Team
music: Raiven (vocal + harp), violin, cello
photobooth: Fotkar
wedding guest book: Mushu Planners
light letters JA: Keyboard Marquee Letter Lights

View Post