Kot vsako leto sem tudi letos v dilemi, kaj podariti za božič? Personalizirani čajčki bodo pri nas namesto voščilnic, prijateljicam bom podarila nekaj domačih piškotov, Rubi seveda dobi nekaj igrač, za družino pa sem seznam začela delati že v novembru, pa sem ga dokončala praktično danes, ko pišem to blog objavo. Ker je domačim včasih res težko izbrati popolno darilo, je moje vodilo praktičnost. Terno zadanem pa še, če najdem nekaj, kar bo uporabno za vso družino. Ko so me letos pri Big Bangu povabili, da postanem njihov DARILONOSEC, sem tako z veseljem rekla »ja« in združila prijetno s koristnim ter izbrala darila za moje najdražje (pa brez skrbi, pri nas že nekaj časa velja pravilo, da večja darila ne rabijo biti popolno presenečenje, tako da nekateri domači že vedo, kaj jih bo letos čakalo pod smrečico).

Moji predlogi za uporabna božična darila, ki jih bo vesela celotna družina:

Za sestro:

Brez dvoma je moja sestra pobrala vse glasbene gene v naši družini. Jaz sicer glasbo res rada poslušam, a sem brez posluha, njo pa glasba spremlja res že celo življenje. Tako bi bil bluetooth prenosni zvočnik House of Marley Get Together Mini idealno darilo zanjo. Ne samo da zvočnik poskrbi za vrhunski zvok, temveč ima tudi trajnostno noto – del prihodkov od prodaje znamka House of Marley namreč nameni projektu Marley, ki se zavzema za globalno pogozdovanje. Tako miselnost Boba Marleya živi dalje v obliki ljubezni do glasbe in našega planeta.

Za mami in očka:

In to ne kar kakršnikoli blender! Gre za poseben Beko blender TBV8104BX, ki ustvari vakuum in tako idealne pogoje za pripravo smoothiejev, hladnih juh in omak brez da bi le-ti oksidirali. Vitamini in hranljive snovi so ohranjeni kar se da dobro tudi do naslednjega dne. Za moja starša bi bil idealno darilo, saj sta v zadnjem času res na dobri poti k bolj zdravemu načinu prehranjevanja. Dobra naprava naredi pripravo zdravih jedi še toliko bolj mamljivo in ker seveda jemo tudi z očmi, kdo ne bi bil vesel blenderja, ki poskrbi, da smoothie grdo ne porjavi.

Zame:

Moj božiček je že prinesel epilator Braun Silk-Epil 9 Flex, ki ga že pridno uporabljam vse od novembra. Gre za epilator, ki ni nič kaj podoben epilatorju, ki sem ga uporabljala pred 10imi leti (tisti je bil živa katastrofa, saj je epilacija trajala povsem predolgo in je bila zelo boleča). Ta ima izjemen dizajn, gibljivo glavo, ki pomaga doseči tudi bolj težavne predele, posebno tehnologijo, ki poskrbi, da mu ne uide nobena dlačica, po vrhu pa se lahko uporablja tako na suhem kot tudi pod tušem (ob mokri uporabi je epilacija res neboleča). Dodaten plus: Braun nudi do konca leta vsem kupcem možnost, da v primeru, da niso zadovoljni z epilatorjem (ali brivnikom), da ga v roku 100ih dni vrnejo in se jim povrne kupnina. Sem prepričana, da se to sicer ne bo zgodilo, je pa en dodaten razlog, zakaj je vaš nakup lahko res brezskrben.

Za moža:

Tudi mož je predčasno svoje božično darilo že dobil (no, ena malenkost še pride kasneje, ampak naj ostane skrivnost, če morda bere moj blog) – brivnik Braun Series 6 in nad njim je navdušen iz več razlogov: ima gibljivo glavo, ki se dobro prilagaja koži, je nežen tudi do občutljive kože, a hkrati res natančen, uporablja ga lahko tudi pod tušem, poleg pride pa še posebna enota SmartCare, ki napolni, očisti in namaže brivnik s preprostim pritiskom na gumb.

Za tasta in taščo:

Če je mojim staršem težko podariti darilo za božič, je njima še težje. Tako sta Samsung Galaxy Fit zapestnici super odločitev – za taščo za tekaških podvigov, tastu za merjenje korakov na sprehodih z Rubi, sicer pa zapestnica tudi spremlja in analizira spanje ter seveda sporoča podatke o »dogajanju« na mobilnem telefonu.

To bi lahko rekla, da zaključuje seznam tistih najpomembnejših daril za moje najbližje. Seveda vas pri Big Bangu čaka nemalo takšnih ali drugačnih izdelkov, ki bodo razveselili vas ali vaše obdarjence. Jaz sem si naročila tudi novo SD kartico in čitalec, da bom lahko še naprej ustvarjala na tisoče fotografij naše Rubi ter jih razvila tudi za najbližje. Pssstttt – tudi te bodo eno od daril pod smrečico letos.

Cybex Priam

Tisti, ki me poznate, boste verjetno potrdili, da sem človek, ki rad analizira (na trenutke skoraj obsesivno). Analiziram prej, analiziram med, analiziram po. In to temeljito. Precej časa (in motivacije) za takšne ali drugačne analize sem imela v času nosečnosti. Izbira vozička se mi je zdela od celotne opreme za dojenčka ena najpomembnejših izbir. Občasne pripombe »ah, sej potem se pa ne bo želela vozit notri« so mi šle skozi eno uho notri in skozi drugo ven. In veste kaj, na Rubi uživa v vozičku! Do tretjega meseca je med vožnjo v vozičku spala ure in ure, sedaj pri dopolnjenih petih mesecih so njeni spanci skrajšani na približno 30 minut, a v vozičku še vedno uživa. Mislim, da tudi po zaslugi dobre izbire. V vožnji in uporabi pa uživava tudi midva z Janom, kar pa tudi ni zanemarljiv podatek. Skratka, z izbiro vozička ne bi mogla biti bolj zadovoljna in sedaj, ko sem ga tudi že dodobra stestirala, vam lahko glavne karakteristike oziroma prednosti na kratko predstavim tudi tu.

Naše želje in prioritete so zagotovo različne tudi pri izbiri vozička. Sama verjamem, da je danes na trgu nemalo res dobrih izbir, ponudba je danes v letu 2020 zares pestra. Širši nabor potencialnih kandidatov sem jaz najprej naredila doma z brskanjem po spletu, povprašala za mnenja prijateljice (nekaj vozičkov sem imela priložnost tudi že videti in nekatere celo za kratek čas voziti), nato pa s seznamom 5ih vozičkov odšla po trgovinah, kjer sva jih nato z Janom primerjala in enega za drugim črtala iz seznama. Najbolj naju je prepričal Cybex Priam, ki sva si ga dodobra ogledala v Babycentru. Zakaj, si lahko prebereš spodaj.

View Post

All set for the big day? Well, packing your hospital bag is definitely something you should do, about a month before your due date, just in case. While preparing my hospital maternity bag for labor and delivery I decided to also create this blog post, which might help you while organizing and packing your own.

What to pack in your hospital bag for labor and delivery?

Hospital maternity bag: I decided to go for my Cybex Priam changing bag, which I will be also using and carrying around with me in the lower basket of our Cybex Priam stroller. The bag was big enough to fit all the necessities for labor and delivery in it (note that I packed a separate bag for going-home outfits for me and our little one).

Documents (for giving birth in Slovenia):

 • insurance card
 • maternity/pregnancy medical journal with copies of important medical records
 • wallet with your ID card and some money (+ coins for vending machine or parking)
 • birth plan (or rather birth wishes written down, if you have some)

Toiletry bag with all the essentials:

 • travel size shower gel
 • travel size shampoo and conditioner
 • deodorant (no scent)
 • toothbrush, toothpaste and dental floss
 • facial wash
 • facial moisturizer
 • lipbalm
 • hair ties
 • travel size hair brush
 • nail file

What you need for your post-partum care:

Maternity pads: I heard recommendations for Vir 80 and to.to mama maternity pads, I decided to go for the latter, they are apparently better for you, if you get stiches. Most hospitals give you some, but usually the stock is not enough for the whole duration of your hospital stay.

Mesh net hospital panties: you usually get them in most Slovenian hospitals, but I still wanted to bring an additional pack. I will probably also use them when I come home.

Nursing bra: for my hospital stay I decided to bring soft and stretchy Carriwell Seamless GelWire nursing bra (I would suggest you check Carriwell’s offer in your local store, such as Baby Center, but overall you won’t miss with this one).

Nursing pads: I am planning to give Carriwell washable nursing pads a try later at home, but for the time period of my hospital stay I opted for to.to mama disposable nursing pads.

Nursing top + shorts: just in case I might be too hot in the hospital gown (mamas suggest to bring socks, if you are giving birth during colder months).

Support panties: Carriwell support panties are extra stretchy and comfortable with tummy and back support, I decided to bring them in my hospital and I will probably wear them for our trip back home from the hospital.

Nipple shields: by the recommendation of several moms and Baby Center staff, I selected Medela Contact nipple shields.

Nipple cream and compresses: lanolin is supposed to be helping soothe and moisturize nipples, the same goes for special nipple compresses, I bought both from the brand Multi-Mam.

Bephanten: the pink version of Bephanten is great for nourishing nipples and baby skin.

Ciciatridina spray and ointment: I also packed Cicatridina spray and ointment, as they help with healing wounds, abrasions or tears. I also read and heard many positive feedbacks of mothers while dealing with an episiotomy wound or skin tears after childbirth. Many moms say they are a must have later in child’s life, when your toddler starts to run around wild (well, it’s great for crazy cycling dads also, right Jan?). The code AJDA10 brings you free shipping and a 10% discount on dr. Gorkič webpage for both of the products (valid until 18th June 2020).

Breastfeeding tea Dr. Kottas BIO: I packed a few bags of herbal Dr. Kottas bio tea to help with acceleration of milk supply, supporting the digestive system and also generally contribute to better physical well-being. A larger supply is waiting for me at home, of course. At Flora Zelišča webpage you can also find the famous raspberry leaf tea, some baby teas, as well as this mix for breatsfeeding moms.

Additional things to bring:

Phone, charger and headphones: headphones are already packed, while I added a “phone + charger” sticky-note on the top of the bag, so I don’t forget to bring them.

Medicine and supplements: besides my medicine, I am packing vitamin C, magnesium and Novalac Prenatal capsules.

Slippers, slides or flip-flops: I decided to bring plastic slides, which I can also wear in the bathroom.

Water cup with a straw: or just straws – so you can also drink while lying down.

Snacks: for you or your partner also.

Pacifier: you will probably head a lot of mixed reviews, some say not to bring it (because it can cause nipple confusion, especially in the early days), some say do. I decided to bring Philips Avent Ultra Air just in case.

Ear plugs and sleep mask

For going-home from the hospital:

 • going-home outfit for mom: a comfy, lightweight dress
 • going-home outfit for baby: a white body with a cotton light-knit onesize, hat and slippers made by my mother-in-law
 • light muslin blanket
 • infant car seat: we decided to choose the Cybex Cloud Z i-size car seat, which is safe, flexible and comfortable for a newborn; it’s already installed in our car on an isofix car base and waiting for our first trip home!

View Post

The stroller is ready, the baby car seat is securely attached to the isofix base in the back seat of our car, the maternity bag is packed (a blog post is coming up soon), most of the clothes are washed and ironed, the furniture is assembled, so I think practically everything is ready for arrival our baby.

Among the choice of children’s equipment that took us the most time, there is definitely the stroller, baby car seat and the changing table/dresser with bed. It was with the furniture that we felt that we really had to choose something that would be in use for years to come – something that is of good quality, has a long lifespan and is therefore a bit more sustainable. Of course, I also diligently scrolled through Pinterest and Instagram, saving inspirational photos. While walking through the Baby Center in Ljubljana’s BTC, I immediately looked at the Magicland changing table and crib, and was surprised to find that Satler Lip was a Slovenian brand.

We’ve selected the following baby items, you can see featured in this blog post:

Satler Lip caby changing dresser Magicland
Satler Lip Children’s bed Magicland
Tommee Tippee Sangenic Twist & Click nappy disposal system
Tiny Love Gymini
Childhome Moses basket
Rabbit & Friends soft touch lamp
Angelcare AC517 touchscreen movement, video and audio baby monitor

The magical world is ready for the arrival of our little bug

The combination of white and solid oak wood impressed me with its modern Scandinavian design, which is just minimalist and at the same time unique to brighten up the space and bring warmth (not to mention the beautiful and not at all aggressive natural smell of wood). We followed the color scheme: the color of the wood (oak Magicland series is really beautiful – if you could choose all the furniture in the apartment in this color of wood), white, gray and a calm light pink. We attached some small (book) shelves, hung a big dream catcher that we brought from Mexico some time ago, added some pampache grass, toys, etc.

In addition to all the other little things of course – tetra diapers/burp cloths, teethers, all the hygiene items and everything else that goes with it. You could say that in fact all things are in place. That I have therefore completed the main part of the “nesting” and so now I am (more or less) calmly waiting for the arrival of our baby.

Voziček je sestavljen, lupinica je varno pritrjena na isofix bazo na zadnjem sedežu avtomobila, spakirana je torba za v porodnišnico (o tem še prihaja blog objava), oprana je večina oblačil, pohištvo je sestavljeno, mislim, da je torej praktično vse pripravljeno na prihod najine male bube.

Med izbiro otroške opreme, ki nama je vzela največ časa, so zagotovo voziček, lupinica in pohištvo – posteljica in previjalna komoda torej. Prav pri pohištvu se nama je zdelo, da resnično morava izbrati nekaj, kar bo v uporabi še leta – nekaj, kar je dobre kvalitete, ima dolgo življenjsko dobo in je torej nekoliko bolj trajnostno. Seveda sem tudi pridno scrollala po Pinteresu in Instagramu, si shranjevala inspirativne fotografije. Ob sprehodu po Baby Centru v ljubljanskem BTC sem se takoj zagledala v Magicland previjalno komodo in posteljico, presenečeno pa ugotovila, da gre za slovensko znamko Satler Lip (tisti Satler Lip, ki je še posebej znan po posteljici Julija, ki je vsaj sodeč po pripovedovanju mamic njihov paradni konj).

Magični svet je pripravljen na prihod najine male bube

Kombinacija bele barve in masivnega hrastovega lesa me je navdušila z modernim skandinavskim dizajnom, ki pa je ravno prav minimalističen in istočasno unikaten, da prostor popestri in vanj vnese toplino (da ne omenjam čudovitega in nič kaj agresivnega naravnega vonja po lesu).

Previjalna komoda Magicland se nama je zdela idealna izbira, ker je res stabilna, trdna in ima tri velike predale, ki se mehko zapirajo in nudijo nemalo prostora za otroške potrebščine in oblačila. Notri sem sama dodala razdelilnike in prvi predal napolnila s pleničkami, vlažilnimi robčki, krpicami, kremicami, fiziološko raztopino, termometrom in vsemi ostalimi potrebščinami, za katere je fino, da so vedno hitro pri roki. Druga dva predala sem napolnila z otroškimi oblačili in dodatki (zaenkrat so notri v velikosti do treh mesecev), tetra pleničkami in brisačami. Velika prednost previjalne komode Magicland je tudi, da ima veliko površino previjalne plošče z varovalno ograjico oziroma nastavkom, ki pa se kasneje lahko odstrani, tako da od takrat naprej, ko previjanja ne prakticirate več, služi kot lep predalnik. Na previjalni del se je dobro ujela mehka previjalna podloga Haberkorn, ki sva jo prav tako našla v Baby Centru.

Otroška postelja Magicland je seveda ujemajoči se set, izdelana je iz masivnega hrastovega lesa (v kombinaciji z MDF materiali), prihaja pa sicer v dveh standardnih velikostih. Midva sva se odločila za manjšo – 120 x 60 cm, saj nama trenutno stanovanje ne dopušča večje, sem pa prepričana, da nam bo vseeno služila res dolgo. Ima namreč 3 višine posteljnega dna, 3 iztične palice na stranici postelje, kasneje pa lahko namestiš namesto ene daljše stranice varovalno ograjico, tako da je posteljica uporabna do 5-6 leta starosti otroka.

Vse je že na svojem mestu…

Sledila sva barvni shemi: barva lesa (hrast Magicland serije je res čudovit – če bi lahko bi kar celotno pohištvo v stanovanju izbrala v tej barvi lesa), bela, siva in umirjeno svetlo rožnata. Pritrdila sva nekaj manjših (knjižnih) poličk, obesila velik lovilec sanj, ki sva ga pred časom prinesla iz Mehike, dodala nekaj pampaške trave, igračk… Ob previjalni komodi na uporabo čaka Tommee Tippee Sangenic koš za plenice na kasete (ki sva ga izbrala predvsem z vidika praktičnosti), sestavljen je tudi igralni center Tiny Love (čeprav bi realno zagotovo lahko še počakal v škatli, a se nisem mogla upreti), v Baby Centru sva našla tudi čudovito Childhome Moses košaro (v kateri bo prvih nekaj mesecev lahko počivala najina buba v dnevni sobi ali pa kjerkoli drugje, saj je prenosljiva in je resnično tako lep kos, da bi ga imel že za samo dekoracijo lahko v kateremkoli prostoru), majhno mehko nočno lučko Rabbit & Friends (ki spreminja barvo osvetlitve, kar pridno testiram že zadnjih nekaj tednov) in verjetno enega najpomembnejših varnostnih izdelkov – Angelcare elektronsko varuško s senzorjem dihanja, zvokom in videom (izbrala sva model AC517). Poleg vseh ostalih malenkosti seveda – tetra pleničk, grizal, pripomočkov za higieno in vsega ostalega kar sodi zraven.

Lahko bi rekla, da so pravzaprav vse stvari na svojem mestu. Da sem glavni del »gnezdenja« torej zaključila in tako sedaj (bolj ali manj) mirno čakam na prihod najine dojenčice.

View Post